Hoppa till sidans innehåll

Nyfiken på ridsport och mental träning?

05 JAN 2021 15:22
I tre filmer om mental träning får vi följa hoppryttaren och SM-medaljören Ottilia Lundgren som tar hjälp av Malin Hjalmarsson från Försvarsmakten. Malin arbetar som officer inom Försvarsmakten och chef på en idrottsavdelning.
  • Uppdaterad: 05 JAN 2021 15:22

Svenska Ridsportförbundets samarbete med Försvarsmakten syftar till att inspirera ridsportens aktiva bland annat genom fysisk träning för ryttaren och nu uppföljningen där fokus ligger på mental träning. Med hjälp av Centrala Ungdomssektionen försöker vi framförallt sprida kunskap till våra unga ridsportare.

I tre filmer om mental träning får vi följa Malin Hjalmarsson från Försvarsmakten och hoppryttaren Ottilia Lundgren. Malin ger Ottilia tips på hur hon kan stärka sig mentalt inför, under och efter en prestation. 

Du hittar filmerna på ridsport.se

Ottilia och Malin

Ottilia Lundgren är hoppryttare och SM-medaljör med stora ambitioner inom sporten. Hon bor och arbetar på familjens hästgård i Lerum utanför Göteborg. Ottilia är i år en av ryttarna som är uttagna i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram.

Malin Hjalmarsson arbetar som officer inom Försvarsmakten och är chef på en idrottsavdelning. Hennes arbetsuppgifter består bland annat av att utbilda soldater i fysiskt stridsvärde (kunskap om hur man förbereder sig och bäst tar hand om sig själv för att klara av påfrestande situationer både mental och fysiskt) och arrangera tävlingar och träningar för anställd personal. 50% av sin arbetstid får hon tillägna sin idrott Adventure Racing som hon tävlar i. Adventure Racing eller multisport som det också kallas är en idrott som kräver mycket pannben, fokus och koncentration något som hon även använder och tränar på genom sitt arbete.

Skribent: Teresa Palmquist
Epost: Adressen Gömd


 

 Börja rida hos oss

 

tshirtsmall

Klubbkläder

 

Stjarna

Prenumerera på nyhetsnotiser

 

Kentaur

 

Postadress:
Solna FRK - Ridsport
Järvavägen 7
17079 Solna

Besöksadress:
Järvavägen 7
17079 Solna

Kontakt:
Tel: 08851562
E-post: sfrk.styrelsen@gmail...

Se all info