Hoppa till sidans innehåll

Ordförande informerar

17 JUN 2020 21:51
Här hittar du nyheter från styrelsen!
  • Uppdaterad: 17 JUN 2020 21:51

Hej klubbkompisar och hästvänner!

Den 16 februari hade klubben årsmöte och en ny styrelse tillträdde. Även om det varit mycket tal om det nya corona viruset, redan då, så anade nog ingen av oss hur det skulle påverka oss alla, ja hela världen, redan efter en månad.

Jag är stolt och tacksam över hur fint ridskolan har anpassat sin verksamhet, så att vi medlemmar, kan fortsätta rida utan att medverka till ökad smittspridning. Stort tack till er alla som följer de nya instruktionerna och värnar om ridskolans personal och varandra. Tyvärr har vi varit tvungna att stänga cafeterian och mycket av ungdomssektionens aktiviteter har inte kunnat genomföras som vi brukar. I dessa tider har många medlemmar haft möjlighet att rida mer än vanligt, då inte jobb och resor, på samma sätt kommit i vägen. Många av er känner säkert på samma sätt som jag, att stunderna i stallet och på hästryggen gett en extra skön avkoppling i dessa oroande tider. En chans att fokusera på andra saker.

Nya medlemmar i årets styrelse

Jag är ny som ordförande för 2020 men har suttit med i styrelsen sedan några år. Vi har också en ny kassör, Anders Eriksson. Jessica Öhman och Berit Berggren är också nya medlemmar för i år och ingår i fastighetskommittén.

Kommittéer i styrelsen

Styrelsen arbetar genom följande kommittéer:
Fastighetskommittén som ansvarar för skötsel och underhåll av klubbens fastigheter. Susanne Darbring är sammankallande.

Tävlingskommittén som arrangerar alla tävlingar som anordnas av klubben. Nina Cromnier är ansvarig i styrelsen.

Utbildningskommittén som arrangerar utbildningar för klubben. Anette Alkebro är sammankallande.

USEK, som är ungdomssektionen, där Linnea Taxén är ordförande.

Informations/PR kommittén som ansvarar för klubbens kommunikation. Här saknar vi tyvärr en ansvarig. Är du intresserad av kommunikation och att hjälpa till med att utveckla klubbens kommunikation? Hör gärna av dej till styrelsen.

Läs gärna här om styrelsens medlemmar och arbetet som görs i styrelsen. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller idéer.

Klubbens verksamhetsplan 2020

Varje år tar styrelsen fram en verksamhetsplan för styrelsen och kommittéernas arbete. Denna hittar du här. Fokusområden för styrelsens arbete 2020 är, förutom allt arbete som sker i kommittéerna, att genomföra en medlemsenkät, att förnya avtalet med Solna Stad samt genomföra en introduktionsträff för alla föräldrar med barn som rider i klubben, vid terminsstart. 

Klubbens tipslåda

Har du idéer eller förslag till klubben? Maila oss eller skriv en lapp och lägg i den röda brevlådan bredvid personalingången i stallet. Eftersom allt arbete är ideellt så är både idéer och erbjudande om att hjälpa till otroligt välkomna! 

Våra fastigheter

Klubben äger det gamla ridhuset, klubbhuset och stallet och det är förstås en hel del arbete med dessa. Du har väl inte missat vad som är på gång i klubbis? Just nu är det avspärrat men kika gärna in. Här sker uppfräschningsarbete i våra klubblokaler under Jessica Öhmans ledning. Det gamla ridhusets tak läcker och vi håller på att ta in offerter för att åtgärda detta. Förhoppningsvis kommer detta arbete igång under hösten.

Missa inte hästfixardagen 9 augusti

När hästarna kommer tillbaka från sommarbetet hjälps vi åt med att fixa hästar och utrustning. Mer info och länk till anmälan kommer upp på klubbens webbsida och facebook.

Snart är det dags för ridskolan att låta hästarna få semester och åka på sommarbete i gröngräset. Ha en riktigt skön sommar, var rädd om dej och hoppas vi ses i stallet igen till hösten!

Soliga hälsningar
Teresa Palmquist, ordförande

Skribent: Teresa Palmquist
E-post: Adressen Gömd


 

 Börja rida hos oss

 

tshirtsmall

Klubbkläder

 

Stjarna

Prenumerera på nyhetsnotiser

 

Kentaur

 

Postadress:
Solna FRK - Ridsport
Järvavägen 7
17079 Solna

Besöksadress:
Järvavägen 7
17079 Solna

Kontakt:
Tel: 08851562
E-post: sfrk.styrelsen@gmail...

Se all info