Hoppa till sidans innehåll

Ordförande informerar

22 JUN 2022 10:17
Information från arbetet i styrelsen
  • Skapad: 22 JUN 2022 10:17

Hej klubbkompisar och hästvänner!

Nu är det snart dags för en välförtjänt semester och sommarbete för våra fyrbenta vänner och jag vill önska alla klubbmedlemmar och medarbetare på ridskolan en riktigt skön sommar.

Nya medlemmar i styrelsen

Allt arbete som sker i styrelsen är ideellt. De flesta av oss arbetar heltid och styrelsens arbete sker på vår fritid. Medlemmar i styrelsen Anders Eriksson (kassör) och Eva Hovsjö tackades av i samband med årsmötet i februari. Till ny kassör i klubben valdes Karin Wennerholm och Johanna Blückert valdes in som suppleant. Styrelsen arbetar genom olika kommittéer. Läs mer här om styrelsens medlemmar och arbetet som görs i styrelsen. Du är alltid välkommen att kontakta någon av oss om du har frågor eller idéer.

Ridskolans medarbetare, styrelsen och USEK utbildade i HLR

Annette Alkebo (ansvarig i styrelsen för utbildningar) arrangerade under våren HLR kurser för både medarbetare i ridskolan och medlemmar i styrelsen och USEK. Kursen erbjöds av Svenska ridsportförbundet och det var en skräddarsydd utbildning för idrottsledare. Utbildningen handlade om olika sjukdoms-/olycksfallstillstånd och vad som är viktigt att göra under den tid det tar för ambulansen att anlända. Vi fick bland annat träna på att hantera hjärtstartare.

Nyheter om våra fastigheter

Som vi informerat om tidigare har Solna Stad tagit över klubbens fastigheter. Det är jättegoda nyheter och något klubben arbetat för i många år. Det läckande taket i det gamla ridhuset behöver åtgärdas och denna kostnad kan inte klubben själv stå för. Solna Stad har upphandlat en entreprenör som ska genomföra renoveringen och vi hoppas att arbetet påbörjas inom kort. Mer information om detta kommer.

Arbetet med att renovera klubbis och omklädningsrummet har startat. Titta gärna på anslagstavlan där vi hängt upp information om hur det kommer att se ut när det är klart. Det kommer att bli jättefint. För att arbetet med renoveringen ska gå smidigt behöver du som har ditt skåp i omklädningsrummet tömma det senast 30 juni.

Sökes! Webbintresserad medlem som vill stötta klubben i arbetet med ny webbplats!

Under hösten kommer klubben byta webbsida. Vi har tagit in offerter och kommer inom kort bestämma oss för en webbyrå som ska hjälpa klubben i detta arbete. Jobbar du med webb och har möjlighet att hjälpa till i detta arbete? Hör jättegärna av dej till mej.

Klubbens tipslåda

Har du idéer eller förslag till klubben? Till exempel vilka kurser skulle du vilja gå? Mejla någon av oss i styrelsen eller skriv en lapp och lägg i den röda brevlådan, som du hittar under anslagstavlan, när du går in i klubbhuset. Både idéer och erbjudande om att hjälpa till är otroligt välkommet!

Vänta med att betala din medlemsavgift tills du fått din faktura

Du får en faktura från ridskolan och en separat faktura från ridklubben för din medlemsavgift. Du kommer att få din faktura för medlemsavgiften under hösten. Vänta med att betala tills du fått fakturan. Om du betalar i förskott så får vi svårt att registrera att just du betalt och du riskerar att få påminnelser trots att du betalt.

Massor av aktiviteter för våra unga medlemmar

Vår ungdomssektion har varit aktiva under terminen och genomfört ett stort antal aktiviteter för våra unga medlemmar. Jag hoppas att ni uppskattar det fina, helt ideella, arbete som görs av medlemmarna i USEK. USEK ansvarar för cafeteriagruppen, aktiviteter i samband med påsklovet, tävlingen årets stallbästisar och mycket, mycket mera. I slutet av maj arrangerade de en vårshow med bland hurry scurry, käpphästtävling och dressyruppvisning. Medlemmarna i klubbens styrelse ryckte in och bemannade cafeterian och behållningen gick till USEK.

Extra årsmöte för USEK
USEK har beslutat att utlysa extra årsmöte 3/9 för att göra omval till styrelsen. Anledningen är att det behövs ytterligare medlemmar i styrelsen som har möjlighet att hjälpa till att driva USEKs verksamhet. Är du intresserad så kontakta USEKs valberedningen. Alla medlemmar under 26 år är välkomna på årsmötet. Det finns också information om detta på anslagstavlan.

Boka redan nu hästfixardagen 14 augusti

När hästarna kommer tillbaka från sommarbetet hjälps vi åt med att fixa med hästarna och deras utrustning. Det brukar vara en härlig dag där du får träffa alla kompisar igen, både med två och fyra ben. Läs mer om detta arrangemang på sfrk.nu.

Jag önskar dej en riktigt skön sommar och semester! Vi ses i stallet!

 

Teresa Palmquist, ordförande

Skribent: Teresa Palmquist
E-post: Adressen Gömd


 

 Börja rida hos oss

 

tshirtsmall

Klubbkläder

 

Stjarna

Prenumerera på nyhetsnotiser

 

Kentaur

 

Postadress:
Solna FRK - Ridsport
Järvavägen 7
17079 Solna

Besöksadress:
Järvavägen 7
17079 Solna

Kontakt:
Tel: 08851562
E-post: sfrk.styrelsen@gmail...

Se all info