Hoppa till sidans innehåll

Ordförande informerar

16 SEP 2020 21:49
Här kan du läsa nyheter från klubben och vad klubbens styrelse arbetar med just nu.
  • Skapad: 16 SEP 2020 21:49

Hej klubbkompisar och hästvänner!

Välkommen tillbaka efter sommar och semester! Jag tror att många med mig tycker att det är härligt när hästarna äntligen är tillbaka och ridskolan öppnar igen. Och har ni sett så fint ridskolan gjort i stallet under sommaren?

När hästarna kommer tillbaka från sommarbetet brukar vi medlemmar hjälpas åt med att fixa med hästarna och utrustningen inför terminens start. Stort tack till alla som hjälpte till i år. Och stort tack till Sofia Lundberg och Lotta Krossén som arrangerade denna dag.

Nu är ridskoleverksamheten och de tävlingar som klubben har möjlighet att genomföra, under rådande Corona pandemi, igång igen sedan snart en månad. Jag är stolt och tacksam över hur fint ridskolan har anpassat sin verksamhet, så att vi medlemmar, kan fortsätta rida utan att medverka till ökad smittspridning. Stort tack till er alla som följer de nya instruktionerna och värnar om ridskolans personal och varandra. Tyvärr är vi fortsatt tvungna att hålla cafeterian stängd och mycket av ungdomssektionens aktiviteter kan inte heller genomföras som vanligt.

Medlemsavgiften till klubben

Snart kommer inbetalningsavier för ditt medlemskap i klubben. Du får din faktura via mail och det är viktigt att betala via plusgiro. Använd betalningsreferensen, ett sexsiffrigt nummer. Använd inte swish för medlemsavgiften. Det underlättar vår administration av medlemskapet om betalningarna kommer till klubbens plusgiro.

Styrelsens arbete

Allt arbete som sker i styrelsen är ideellt. De flesta av oss arbetar heltid och styrelsen arbete sker på vår fritid. Styrelsen arbetar genom olika kommittéer. Läs gärna här om styrelsens medlemmar och arbetet som görs i styrelsen. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller idéer. Här hittar du verksamhetsplanen för 2020 som beskriver styrelsens och kommittéernas arbete. 

Vill du hjälpa klubben att utveckla kommunikationen?

Informations-/PR-kommittén ansvarar för klubbens kommunikation. Här saknar vi tyvärr en ansvarig. Är du intresserad av kommunikation och vill hjälpa till att utveckla klubbens kommunikation? Hör gärna av dig till styrelsen.

Ingen medlemsenkät 2020

Klubben brukar genomföra en medlemsenkät vartannat år för att ta reda på hur ni medlemmarna trivs i klubben och vilka förbättringsmöjligheter som finns. Vi har beslutat att inte genomföra denna enkät i år utan flytta enkäten till 2021. Anledningen är att mycket av klubbens verksamhet i år, tävlingar, ungdomsaktiviteter osv. har ställts in pga. de restriktioner som Corona pandemin innebär. Det blir svårt att jämföra enkätresultat när förutsättningarna skiljer sig åt så mycket.

Klubbens tipslåda

Har du idéer eller förslag till klubben? Maila oss eller skriv en lapp och lägg i den röda brevlådan bredvid personalingången i stallet. Både idéer och erbjudande om att hjälpa till är otroligt välkommet! 

Nyhet! Klubben arrangerar introduktionsmöte för nya medlemmar 20 september

När man är ny i klubben och ridskolan är det många frågor och mycket nytt att förhålla sig till. Därför ordnar klubben ett introduktionsmöte för alla nya medlemmar och föräldrar för att berätta om vår klubb, ridskolan och ungdomsverksamheten. Läs mer här! Missa inte chansen att träffa styrelsen, ridskolechefen och USEK och få svar på dina frågor om hur det fungerar hos oss. Läs mer här.

Klubbens fastigheter

Vi medlemmar i klubben äger det gamla ridhuset (gula ridhuset), klubbhuset och stallet och det är förstås en hel del arbete med dessa. Du har väl inte missat hur fint klubbis har blivit? Här har uppfräschningsarbete skett under Jessica Öhmans ledning. Vi har problem med det gamla ridhuset vars tak läcker och vi har tagit in offerter för att kunna åtgärda detta. Tyvärr visar det sig att denna renovering kommer bli väldigt dyr så klubben för en dialog med Solna Stad om vilket stöd de kan ge oss. Jag kommer att återkomma med mer information om hur denna dialog går. Ytterst handlar det om vilka förutsättningar som ridsporten har i Solna.

Var rädd om dig och hoppas att vi ses i stallet!


Teresa Palmquist, ordförande

Skribent: Teresa Palmquist
E-post: Adressen Gömd


 

 Börja rida hos oss

 

tshirtsmall

Klubbkläder

 

Stjarna

Prenumerera på nyhetsnotiser

 

Kentaur

 

Postadress:
Solna FRK - Ridsport
Järvavägen 7
17079 Solna

Besöksadress:
Järvavägen 7
17079 Solna

Kontakt:
Tel: 08851562
E-post: sfrk.styrelsen@gmail...

Se all info