Hoppa till sidans innehåll

Carina Waimon


Ridinstruktör, administration

I mitten av 70-talet kom Carina till Solna. Hon hade jobbat med seminverksamhet med kor. Drygt tjugo år gammal började hon jobba i stallet på Vällingby ridskola men kom sen över till Solna Ridskola. Ridningen tog så småningom överhanden och Carina utbildade sig till instruktör. Hon har gått ungdomsledarekursen, Valla folkhögskola, RIK I och II på Strömsholm och är diplomerad ridinstruktör. Sedan mycket lång tid arbetar hon som ridlärare. Hon utbildar unghästar och håller i ridskolans administration.

När jag frågar Carina om hon har några favoriter bland ridskolehästarna säger hon. De är favoriter allihopa. Hon uppskattar en jämt humör hos ridskolehästarna. "Det gäller att hålla dem glada. Det är viktigt! utbrister hon. Sen ska de vara välutbildade och ha en jämn takt. De måste också kunna fungera ihop med varandra."

Carina vill att eleverna ska förstå ridningen både fysiskt och psykiskt och att grunderna sitter hos ryttarna. Hon vill förmedla en positiv ridning. Både hästen och ryttaren ska vara postiva till arbetet. Då är det lättare att lära. "För det är svårt att lära sig rida," säger Carina.


Några bilder som togs 2013 då Carina rider Myrra:

CarinaMyrra1

CarinaMyrra2

Uppdaterad: 17 JUL 2017 14:46 Skribent: Eva Benckert


 

 Börja rida hos oss

 

tshirtsmall

Klubbkläder

 

Stjarna

Prenumerera på nyhetsnotiser

 

Kentaur

 

Postadress:
Solna FRK - Ridsport
Järvavägen 7
17079 Solna

Besöksadress:
Järvavägen 7
17079 Solna

Kontakt:
Tel: 08851562
E-post: sfrk.styrelsen@gmail...

Se all info