Hoppa till sidans innehåll

Nina Lilja


Ridinstruktör

 

nina_morina_2 Anemone och Nina1
Nina med sin Morina. Foto:I.Björkman Nina med Morinas dotter Anemone. Foto: Eva Benckert

 

Nina har ridit på Solna sedan 1992, med vissa avbrott för utlandsstudier och ridlärarutbildningar. Hon ansvarade tidigare för utbildningen av de elever från Realgymnasiet som har delar av sin utbildning förlagd till ridskolan.

Hon har gått ungdomsledarutbildning på Ridsportförbundet och under sommaren 2004 gick hon ridledarkursen. Sedan 2008 är hon diplomerad  ridinstruktör efter sin utbildning på StrömsholmNina undervisar fler grupper på Solna och tycker att det är kul att arbeta med barn, ungdomar och vuxna. ”Jag gillar att planera och genomföra lektioner som passar elever i olika åldrar och på olika utbildningsnivåer”, säger hon.

Nina har haft en häst som heter Morina på foder och tillsammans har Nina och Morina startat upp till MSV C i dressyr. Morina är numera avelssto.

 Favorithäst på ridskolan är Lady Jane och tidigare favorier är Lina och Sevel. När Nina tävlade första gången i en lokal tävling vann hon med Lina. Tillsammans har de också vunnit Stockholmscupen.

 Nina gillar omväxlande arbete och att ha mycket att göra. Hon trivs bra på Solna för att det är så välorganiserat och för att vi har så trevliga hästar.

 

Uppdaterad: 14 JUL 2017 15:09 Skribent: Eva Benckert

Postadress:
Solna FRK - Ridsport
Järvavägen 7
17079 Solna

Besöksadress:
Järvavägen 7
17079 Solna

Kontakt:
Tel: 08851562
E-post: sfrk.styrelsen@gmail...

Se all info