Hoppa till sidans innehåll

Fördelar med den nya försäkringen


Försäkringen omfattar både medicinsk- och ekonomisk invaliditet vilket innebär ett stabilt grundskydd. Det omfattar också ekonomisk invaliditet då ca 50 % av medlemmarna är under 20 år. Många av dessa har inte inkomst och omfattas därför inte av det allmänna försäkringssystemet som bygger på individens inkomst.Här skiljer sig Svenska Ridsportförbundets försäkring väsentligt jämfört med många andra större Idrottsförbunds erbjudanden, där de gemensamma lösningarna enbart omfattar medicinsk invaliditet.

Försäkringens omfattning innebär att medlemmen har ett bra skydd oavsett om skadan leder till låg eller hög grad av invaliditet. Svenska Ridsportförbundet har i upphandlingen ställt krav att ingen reducering av ersättning ska göras vid låga invaliditetsgrader. Det är annars vanligt i liknandeförsäkringslösningar som erbjuds ridklubbar och som andra idrottsförbund erbjuder sina medlemmar. Då 90 % av skadorna leder till invaliditetsgrad lägre än 10 % är det till stor fördel för våra medlemmar.

Kostnadsersättningar vid läkar-, och tandvård samt resekostnader är mer omfattande än många jämförbara lösningar. Skyddet gäller i upp till 5 år efter skadetillfället, utan kostnadstak.Jämförbara försäkringar för ridklubbar och andra idrottsförbund har ofta ett kostnadstak för den här typen av skador som kan leda till stora merkostnader för den skadedrabbade.Försäkringen är mer omfattande i jämförelse med försäkringar som erbjuds till ridklubbar och som erbjuds till medlemmar av många andra idrottsförbund avseende skadade kläder, glasögon och skyddsutrustning.  

Uppdaterad: 30 DEC 2014 17:25 Skribent: Marie Tholl

Postadress:
Solna FRK - Ridsport
Järvavägen 7
17079 Solna

Besöksadress:
Järvavägen 7
17079 Solna

Kontakt:
Tel: 08851562
E-post: sfrk.styrelsen@gmail...

Se all info